Galleri 2021

Her kan du se udvalgte billeder fra diverse vandreture og arrangementer.

Stubbergård Sø og Gjæven lørdag den 19. juni

Lørdagens vandring startede i fint solskinsvejr fra den nordlige P-plads  ved Stubbergård Sø med 21 deltagere. Over mosens lave træbroer, med kig ind i de gamle fiskerhuse og ålekister, gik det sydover gennem plantager og åbne vidder til en kaffepause ved søens sydlige ende.

Efter kaffepausen gik det nordpå over heden med et smut til Helligkilden og det nyrenoverede Stubberkloster. Frokosten blev indtaget ved startstedet. En tur på 15 km.

Efter at frokosten var fortæret, gik turen forbi Stubbergård, gennem Sevel og ned i den spændende og karakteristiske Gjæven med sit evighedstræ. Fra Gjæven gjaldt det udgangspunktet og hjemkørsel. En tur på 6 km.


Holstebrovandring pinsesøndag den 23. maj

På denne årets første større vandring, var det en glæde at kunne se vandrere fra såvel Sjælland, Fyn og det ganske Jylland.

102 deltagere havde begivet sig ud i det ret fugtige vejr på en 6 km, 12 km, 17 km, 25 km eller 33 km afmærket rute. Desuden var der en 6 km ført tur. Alle ruter med start fra Laden, Brogårdsvej 4, Holstebro.

Der var ruter rundt om Vandkraftsøen, ruter gennem Søndre Plantage, Skovlund Plantage, Vestre Plantage og Nibsbjerg Plantage.

I anledning af jubilæumsåret var der i Laden og på de tre rastepladser gratis kaffe og to drikke til alle. Desuden kunne der købes mad- og drikkevarer - smørrebrødet var i en klasse for sig!


Omkring Doverodde lørdag den 15. maj

Lørdagens vandring startede fra Doverodde Købmandsgård med 31 deltagere. Herfra gik det mod Doverodde Plantage med formiddagsrast ved langdyserne. Vi krydsede Boddum Bæk på vej mod Ydby Hede med de mange oldtidshøje. Retur derfra var der frokostrast med Skibsted Fjord. Efter frokosten videre gennem slugten i Boddum Bakker til Kløvenhøj.

Fra Kløvenhøj kunne man vælge den direkte vej tilbage til Doverodde, 15 km, eller en 'omvej' gennem Boddum By, 21 km.


Det skønne Nordmors lørdag den 17. april

Dagens vandring startede ved Bjergby Kirke kl. 9.30. Her var 29 forventningsfulde deltagere mødt op i et lidt diset vejr, som dog i dagens løb gled over i solskin. Fra Bjergby gik det mod Gullerup Strand, der var tid til en forfriskning, og videre langs standen mod Hanklit, hvor vi drejede ind i landet mod Flade.

Efter en kort pause i Flade forsatte 16 km ruten mod Mors' højeste punkt, den 89 meter høje Salgjerhøj. 20 km ruten fortsatte mod Skibsted Strand for her at stride sig op mod Salgjerhøj. Efter en fælles frokost på Salgjerhøj, gik turen tilbage mod Bjergby.

En rigtig flot tur: afvekslende landskaber, flotte og spektakulære udsigter - og dertil mange flotte bygninger.


Hald Ege Påsketur

Søndagens vandring startede ved den af Exner designede Hald Ege Kirke. Herfra gik vi ad den nedlagte banelinje med Viborg Hede Plantage til frokostrast ved Bækkelund. Efter en velfortjent frokost i det grønne, fortsatte 14 km-ruten mod Niels Bugges Hald via Troldeslugten. 21 km-ruten tog en "omvej" over Stanghede for lidt senenere efter en tur gennem Troldeslugten at mødes med 14 km-ruten på borgbanken ved det 2. Hald. Herfra gik det mod Hald Hovedgård, og videre mod  udgangspunktet Hald Ege Kirke via banestien og Egeskoven.

En flot og spændende tur i et spændende landskab - og vejret kunne vanskeligt havde været bedre for de 27 deltagere.


Flade Sø og Lodbjerg Fyr

Dagens vandring startede ved De Sorte Huse i Agger. Herfra gik vi  ad Klitvej nordpå vest om Flade Sø. Gruppen, der ville gå 20 km, gik ad den kystnære Sorte Næse-rute til Lodbjerg Fyr, hvor den mødtes med gruppen på 13 km-ruten, der var på vej tilbage til Agger øst om Flade Sø.

20 km-ruten gik en "omvej" ud over heden inden den returnerede via Lodbjerg Kirke til Agger.

De to ruter havde tiltrukket 14 deltagere, der alle kunne glæde sig over en spændende tur i et særpræget landskab - og solen skinnede hele dagen.


Sir Lyngbjerg Vandring lørdag den 27. marts

Vandringen med start fra Sir Lyngbjerg Centret i Krunderup havde 31 deltagere på de to førte ture. Distancerne var på 12 km og 18  km. Alle gennemførte vandringen, der op af dagen, blev begunstiget af fint solskinsvejr.

I anledning af at Holstebro Fodslaw i år kan fejre 50 års jubilæum, havde Holstebro Dagblad sendt en fotograf og en journalist med ud på en del af turen, for de med selvsyn kunne få et lille indblik i hvad "sådan" en forening foretager sig.


Skovvandring ved Haderup lørdag den 20. marts

Skovvandringen i Feldborg Plantage med start fra Haderup Kirke havde 42 deltagere på de to førte ture. Distancerne var på 16 km og  21 km. Alle gennemførte vandringen i fin stil og i godt humør.