Galleri 2021

Her kan du se udvalgte billeder fra diverse vandreture og arrangementer.

Julemotionstur 2. juledag

131 var mødt op for at gå en tur på 5 eller 10 km i det fantastiske flotte julevejr, hvor der undervejs blev budt på kakao, gløgg og æbleskiver. Så tak til alle for et flot fremmøde.


Julefrokost lørdag den 27. november

Fra Kvicklys P-plads gik det kl. 9.30 med bus til Halgård Skole. Herfra startede dagens regnfulde vandring på ca. 9 km, med passende ophold til en forfriskning, over sletten ind til Laden, hvor en lækker frokost ventede os.

Alle 65 deltagere nød dagens arrangement, der blev afviklet i en stemning præget af godt humør og hygge.

Efterårstur Stoubæk Krat lørdag den 9. oktober

I fint solskinsvejr mødtes 55 fodslawer ved Hodsager Kirke for at gå en frisk tur i Stoubæk Krats spændende natur. Efter turen var der et kig ind i Kartoffelkælderen, og så var det ellers om at nyde bollerne og kakaoen inden hjemturen.


Jubilæumsfest lørdag den 18. september

Dagen indledtes kl. 10.00 med en vandretur på 5 km og 7 km fra Laden. Efter turen bød Aase velkommen i den smukt pyntede sal i Laden, og meget passende for årstiden blev Septembers himmel er så blå sunget akkompagneret af Svend.

En lækker frokost blev serveret med udvalgte drikkevarer. Under frokosten var der taler af formanden for Holstebro Kultur og Fritid Lene Dybdal og formanden for Vandreforeningen Fodslaw Jens Peder Kristiansen.

Vera Bagge havde til dagen forfattet en flot og morsom hyldestsang – på den underfundige melodi Jeg lister mig så let på tå ... fra Røversangen. Mange tak for det!

Med sin inspirerende tale gav Inge Christensen, mangeårigt medlem; ja, hun var med fra foreningens start, os et fint historisk indblik i opstartsarbejdet.

Efter kage og kaffe var tiden kommet, hvor 97 deltagere måtte sige tak for en helt igennem festlig jubilæumsdag. Og hvad var mere naturlig end at gå hjem på Den glade vandrer.


Sommerudflugt Tranum-Fosdal onsdag den 18. august

Turen startede i to busser kl. 7.30 fra Kvicklys p-plads. Herfra gik det via Løgstør mod Tranum til kaffe og rundstykker, inden dagens første etape på ca. 7 km tog os gennem Langdal Plantage med fine udsigter fra Lienkrænten. Rundt i plantagen kom vi både ned i smukke kløfter og op på Jammerbugtens højeste punkt – 83 m o.h.

Tilbage i busserne gjaldt det til Naturcenter Fosdalen. Her nød vi den medbragte frokost samtidig med, at vi fik et engageret og inspirerende oplæg af stedets naturvejleder Svend om Fosdalen.

Efter frokost var næste stop Lerup Kirke, hvorfra rundturen på et par km i den spektakulære Fosdal startede. Dagens udflugt sluttede ved Slettestrand med indtagelse af kaffe og kage, inden turen gik mod Holstebro via Vejlerne.

Alle 78 deltagere havde nydt en på alle måde vellykket udflugt.

TV MidtVest Vandring tirsdag den 10. august

137 vandrere nød godt af det flotte vejr til en tur på 5 km eller en tur på 10 km i det smukke landskab omkring Vandkraftsøen. Der var præmie til størst tilmeldte hold - og den gik meget velfortjent til Marchforeningen Hosekræmmerne, der stillede med et hold på 29.


Stubbergård Sø og Gjæven lørdag den 19. juni

Lørdagens vandring startede i fint solskinsvejr fra den nordlige P-plads  ved Stubbergård Sø med 21 deltagere. Over mosens lave træbroer, med kig ind i de gamle fiskerhuse og ålekister, gik det sydover gennem plantager og åbne vidder til en kaffepause ved søens sydlige ende.

Efter kaffepausen gik det nordpå over heden med et smut til Helligkilden og det nyrenoverede Stubberkloster. Frokosten blev indtaget ved startstedet. En tur på 15 km.

Efter at frokosten var fortæret, gik turen forbi Stubbergård, gennem Sevel og ned i den spændende og karakteristiske Gjæven med sit evighedstræ. Fra Gjæven gjaldt det udgangspunktet og hjemkørsel. En tur på 6 km.


Holstebrovandring pinsesøndag den 23. maj

På denne årets første større vandring, var det en glæde at kunne se vandrere fra såvel Sjælland, Fyn og det ganske Jylland.

102 deltagere havde begivet sig ud i det ret fugtige vejr på en 6 km, 12 km, 17 km, 25 km eller 33 km afmærket rute. Desuden var der en 6 km ført tur. Alle ruter med start fra Laden, Brogårdsvej 4, Holstebro.

Der var ruter rundt om Vandkraftsøen, ruter gennem Søndre Plantage, Skovlund Plantage, Vestre Plantage og Nibsbjerg Plantage.

I anledning af jubilæumsåret var der i Laden og på de tre rastepladser gratis kaffe og to drikke til alle. Desuden kunne der købes mad- og drikkevarer - smørrebrødet var i en klasse for sig!


Omkring Doverodde lørdag den 15. maj

Lørdagens vandring startede fra Doverodde Købmandsgård med 31 deltagere. Herfra gik det mod Doverodde Plantage med formiddagsrast ved langdyserne. Vi krydsede Boddum Bæk på vej mod Ydby Hede med de mange oldtidshøje. Retur derfra var der frokostrast med Skibsted Fjord. Efter frokosten videre gennem slugten i Boddum Bakker til Kløvenhøj.

Fra Kløvenhøj kunne man vælge den direkte vej tilbage til Doverodde, 15 km, eller en 'omvej' gennem Boddum By, 21 km.


Det skønne Nordmors lørdag den 17. april

Dagens vandring startede ved Bjergby Kirke kl. 9.30. Her var 29 forventningsfulde deltagere mødt op i et lidt diset vejr, som dog i dagens løb gled over i solskin. Fra Bjergby gik det mod Gullerup Strand, der var tid til en forfriskning, og videre langs standen mod Hanklit, hvor vi drejede ind i landet mod Flade.

Efter en kort pause i Flade forsatte 16 km ruten mod Mors' højeste punkt, den 89 meter høje Salgjerhøj. 20 km ruten fortsatte mod Skibsted Strand for her at stride sig op mod Salgjerhøj. Efter en fælles frokost på Salgjerhøj, gik turen tilbage mod Bjergby.

En rigtig flot tur: afvekslende landskaber, flotte og spektakulære udsigter - og dertil mange flotte bygninger.


Hald Ege Påsketur

Søndagens vandring startede ved den af Exner designede Hald Ege Kirke. Herfra gik vi ad den nedlagte banelinje med Viborg Hede Plantage til frokostrast ved Bækkelund. Efter en velfortjent frokost i det grønne, fortsatte 14 km-ruten mod Niels Bugges Hald via Troldeslugten. 21 km-ruten tog en "omvej" over Stanghede for lidt senenere efter en tur gennem Troldeslugten at mødes med 14 km-ruten på borgbanken ved det 2. Hald. Herfra gik det mod Hald Hovedgård, og videre mod  udgangspunktet Hald Ege Kirke via banestien og Egeskoven.

En flot og spændende tur i et spændende landskab - og vejret kunne vanskeligt havde været bedre for de 27 deltagere.